Cateva mituri din lumea SEO

Zilnic suntem inundati de informatii, sfaturi ale specialistilor, diverse noutati si stiri in ceea ce priveste mediul online. Volumul mult prea mare de informatii duce la confuzii cu privire la ceea ce este intr-adevar productiv in cadrul industriei SEO.

In continuare, vom prezenta cateva mituri si preconceptii cu privire la strategiile de SEO si rezultatele acestora.Optimizare Website

1.       Doar locul 1 in Google conteaza!

In continuare, se pune un mare accent obtinerea primelor locuri in cadrul motoarelor de cautare.  Cu toate acestea, ultimele studii au demonstrat faptul ca utilizatorii se vor uita pe intreaga pagina de rezultate atunci cand cauta o anume informatie. Asadar, primul loc nu mai este la fel de important ca inainte.

2.       Cuvintele cheie din domeniu iti pot ajuta website-ul sa obtina primul loc

Acum ceva timp, Google punea un foarte mare accent pe numele domeniului si, daca ai fi putut obtine un domeniu care sa contina si cuvantul cheie, atunci obtineai un foarte mare avantaj in fata competitiei.  Insa acum, procesul de indexare ia in primul rand in calcul continutul paginilor si nu neaparat numele domeniului. Numele este in continuare important, insa nu te va propulsa automat in primele pozitii ale cautarii.

3.       SEO nu are nicio legatura cu Social Media

Inainte de platformele de socializare, SEO era singura modalitate de a obtine trafic organic. Acum, canalele de socializare sunt pretutindeni iar granita devine tot mai neclara intre cele doua. Acum, SEO si Social Media sunt extrem de interconectate. De exemplu, Google plaseaza acum intre rezultate unei cautarii si rezultate din cadrul Google+. Asadar, devine de in ce in ce mai evident cata influenta are de fapt Social Media asupra rezultatelor organice.

4.       Link-urile catre website-uri cu PR mare iti pot influenta PR-ul

Unele website-uri incearca sa foloseasca link-urile spre website-urile cu Page Rank mare pentru a-si creste propriile Page Rank-uri. Insa adevarul este ca acest lucru nu ajuta absolut deloc. Google foloseste Page Rank-ul pentru a decide relevanta website-ului tau. Optimizare WebsiteAsadar, doar link-urile venite din partea altor website-uri te vor putea ajuta si, daca acele website-uri au un Page Rank mare, te vor ajuta cu atat mai mult.

5.       Continutul de calitate este tot ceea ce-ti trebuie

La fel cum o armata de link-uri nu te va ajuta sa pastrezi un trafic bun pentru o perioada lunga de timp, la fel nici un continut de calitate nu va fi suficient. Majoritatea specialistilor sunt de acord cu faptul ca un website cu un continut cu adevarat bun si relevant pentru utilizatori va aduce dupa sine rezultate pozitive. Insa exista multe alte elemente ce nu trebuie omise: brandingul este extrem de important pentru fiecare website iar metodele clasice SEO te vor ajuta sa captezi cat mai eficient atentia publicului tau tinta!

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai des intalnire preconceptii atunci cand vine vorba despre procesul de optimizare website. Pentru a tine pasul cu acest domeniu ce se afla intr-o permanenta schimbare, trebuie sa apelezi la o firma specializata in oferirea serviciilor SEO si care este tot timpul la curent cu ultimele noutati din domeniu. Fozo.ro este aici pentru te ajuta cu o strategie de optimziare website special gandita pentru afacerea ta!