Web Design in 2013

Inca de la aparitia primei pagini web si pana in prezent, web design -ul a reprezentat un produs continuu modelat de perceptia si asteptarile utilizatorilor sai. In definitiv, utilizatorul este “juriul” final, cel ce are in mod clar ultimul cuvant atunci cand vine vorba despre eficienta unui web design. Daca ne axam pe asteptarile si preferintele publicului nostru tinta, cu siguranta rezultatele nu vor Servicii Web Designintarzia sa apara: un numar mare de accesari, rata de conversie cat mai mare si un bounce rate mic. Care sunt asadar preferintele si asteptarile utilizatorilor in 2013? Gasiti cateva dintre aceste aspecte mai jos!

Imagini cat mai mari

Acum cativa ani lumea web design-ului a fost invadata de imagini supradimensionate si, de atunci, aceasta “moda” a obtinut din ce in ce  mai multa popularitate. Tocmai pentru ca utilizatorii se bucura de o viteza a internetului din ce in ce mai mare si ecrane cu rezolutie din ce in ce mai buna,  imaginile cat mai mari au devenit din ce in ce mai folosite si mai apreciate de utilizatori.

Gata cu fold-ul !

Fold-ul – linia imaginara ce marcheaza acel punct al unei pagini web unde utilizatorul va avea nevoie de scroll pentru a vedea – pur si simplu nu mai este la fel de relevant.

De ce? Pe de-o parte, scrollingul a devenit o parte fundamentala a navigarii pe Internet si toti utilizatorii inteleg acest lucru. Mai mult decat atat, cresterea utilizatorilor de internet pe mobil a dus la eliminarea unui fold standardizat pentru web design si de fapt scrollingul pe mobil sau tableta a devenit o functie previzibila si o metoda inedita de a construi o experienta in care utilizatorul se poate implica in mod activ.

Web Design Responsive

Dupa cum era de asteptat, acest trend continua sa creasca in popularitate. Un web design responsive este un web design care adapteaza in mod dinamic continutul unei pagini web la dimnesiunile diferite ale browserului sau dispozitivului cu ajutorul caruia este vizualizata. Este modalitatea ideala de a oferi utilizatorilor continut la rezolutiile diferitelor instrumente de vizualizare fara a pierde insa controlul asupra modului in care este vizualizat continutul in cauza.

 

Layout-uri dictate de continut

In trecut, tot ceea ce iti trebuia in mod real era un homepage si o pagina secundara generica ce prezenta in fond intregul continut, Servicii Web Designoricat de variat ar fost. Insa acest lucru nu mai este suficient. Utilizatorii nu mai ajung direct pe homepage iar o pagina secundara special croita pentru a raspunde dorintelor clientului si obiectivelor afacerii tale ar putea face diferenta! Paginile de produs, testimonialele si portofoliile au nevoie de mai mult decat un layout generic si, mai mult decat atat, ele adauga originalitatea, credibilitatea si accesibilitatea website-ului tau!

 

Pentru a adapta intr-un mod eficient web design -ul website-ului domeniului afacerii si, poate cel mai important, publicului tinta, ai nevoie de o echipa cu experienta, o echipa ce va poate oferi cele mai bune si productive solutii. Echipa Fozo.ro iti sta la dispozitie oferindu-va servicii web design performante si adaptate nevoilor si obiectivelor afacerii tale!