Guest Post: Cum sa-ti incepi o afacere in domeniul imobiliar?

Acum cativa ani, domeniul imobiliar inflorea si, ca multi altii, te-ai decis ca cea mai sigura afacere ar fi cea in domeniul imobiliar. Desigur, initiativa a fost perfecta in contextul dat insa, in lumina evenimentelor din ultimii cativa ani, ai ajuns si tu cu siguranta la concluzia ca acum nu este nici pe departe cel mai bun moment pentru a revinde un apartament sau o garsoniera pentru ca, mai mult ca sigur, investitia nu ti se va amortiza nici pe departe, ba chiar vei iesi in perdere.  In momentul de fara, preturile din domeniul imobiliar sunt intr-o scadere dramatica tocmai pentru ca cererea se situeaza acum la un nivel mult mai scazut comparativ cu oferta iar preturile, prin urmare, sunt intr-o continua scadere.

Apartament Regim Hotelier BucurestiIn contextul dat, cea mai sigura varianta de a-ti recupera investitia dar si de a face profit este optiunea de a-ti inchiria un apartament regim hotelier Bucuresti. In capitala si orasele mari, turistice, aceasta este cu siguranta cea mai profitabila situatie. In capitala in speciale, ai sanse mult mai bune pentru ca principala piata de clienti este cea business. Oamenii de afaceri  ce calatoresc des sunt deja satui de camere de hotel identice. Cu toate ca inchirierea in regim hotelier este o afacere ca iti va aduce in mod cert profit, si aceasta trebuie facuta intr-un mod legal si sigur, ceea ce inseamna ca nu-ti vei putea inchiria proprietatea pur si simplu “la negru”mai ales ca o buna parte din viitoarea clientela va fi compusa din oameni de afaceri sau persoane juridice ce vor solicita mai mult ca sigur o dovada a cheltuielilor de cazare. Asadar, vei avea nevoie de o firma pentru a putea emite o factura.

De foarte multe ori, oamenii de afaceri din Romania sunt fortati sa calatoreasca foarte mult in interes de serviciu de la Timisoara la Iasi, de la Oradea la Botosani. Insa toate drumurile, atunci cand vine vorba despre afaceri, conduc inevitabil dintr-un motiv sau altul in Bucuresti. Saturi de camere de hotel identice si impersoanel, satui de orase pe care nu le vor vizita in mod real nicioadata, multi dintre oamenii de afaceri ce ajung in Bucuresti in interes de serviciu cauta ceva diferit, ceva care sa le ofere un confort cat mai apropiat de cel de acasa. Care este solutia preferata de veteranii in calatorii in interes de serviciu? Cazarea in garsoniere sau apartamente regim hotelier Bucuresti!

Acest tip de cazare reprezinta solutia ideala pentru cei ce cauta o locuinta pe o perioada scurta sau lunga, insa una personala si intima, ce le va oferi independenta si confortul pe care si-l doresc. Aceasta este in fond principala diferenta dintre o garsoniera  regim hotelier Bucuresti si o camera de hotel: intimitate, confort, independenta. De fapt, o garsoniera regim hotelier Bucuresti este chiar o combinatie intre o camera de hotel si confortul propriului camin.Garsoniera Regim Hotelier Bucuresti

Motivele pentru care multi oameni de afaceri veniti in interes de serviciu in Bucuresti sau in oricare alt oras de fapt sunt numeroase. In primul rand, persoanele interesate de o cazare in regim hotelier urmaresc confofortul, intimitatea si linistea pe care un hotel pur si simplu nu le poate oferi. De asemenea, acestor persoane li se pune la dispozitie o intreafa gama de facilitati: de la internetul wireless gratuit, pana la dvd playere, telefon, aer conditionat, cuptor cu microunde, expresor de cafea si multe altele. Bucatariile, fie ca vorbim despre o garsoniera sau despre un apartament in regim hotelier, sunt complet utilate cu tacamuri, vesela, aragaz, filtru de cafea, frigider si cuptor cu microunde. Asadar, oaspetii isi pot prepara o masa ca acasa la orice ora din zi si din noapte!

De asemenea, este de mentionat si faptul ca pretul unei garsoniere inchiriate in regim hotelier este de cele mai multe ori cu pana la 50% mai mic decat cel al unei camere de hotel. Mai mult decat atat, oaspetii au posibilitatea de a opta pentru o garsoniera sau un apartament situat exact in zona pe care o doresc sau zona in care stiu ca vor trebui sa ajunga pentru diferitele intalniri de afaceri sau conferinte.

Asadar, cazarea in regim hotelier este ideala pentru persoanele ce pun accentul pe confortul si intimitatea locului in care urmeaza sa fie cazati. De multe ori, camerele de hotel poat parea reci si chiar identice, insa pentru cei ce doresc sa transpuna confortul propriului camin in noul loc de cazare, apartamentele si garsonierele in regim hotelier reprezinta solutia ideala!

 

Mai mult decat atat, nu orice proprietate este potrivita pentru cazarea in regim hotelier. Cel mai mult se cauta acum ofertele pentru garsoniera regim hotelier Bucuresti si apartament regim hotelier Bucuresti situate in zonele centrale. Aceastea, din punct de vedere al pretului dar si al confortului, sunt o competitie puternica pentru hotelurile ce cres preturile in functie de zona iar zona centrala este in cert cea mai scumpa.

RocazareDe asemenea, la fel de importanta ca si localizarea este felul in care arata garsoniera sau apartamentul pe care doresti sa-l oferi pentru cazare in regim hotelier. Nu confunda acesti clienti cu cei ce cauta chirii pe termen lung caci, spre deosebire de acestia, clientii tai nu se vor multumi cu mobilier vechi sau cu dotari modeste, chiar daca locuinta per total este bine intretinuta. Clientii ce cauta cazare in regim hotelier sunt dispusi sa plateasca mult mai mult dar, in schimb, pretentiile vor creste. Asta inseamna ca, inainte de a incepe aceasta afacere, trebuie sa investesti in garsoniera sau apartamentul pe care-l vei oferi in regim hotelier.

Pentru ca o astfel de afacere presupune un flux constant de clienti, vei avea nevoie si de o promovare intensa a garsonierei sau apartamentului tau. Obiectivul este ca, in timp, sa-ti cladesti o retea de oaspeti fideli. Internetul in cazul acesta este poate cel mai bun si eficient intrument de promovare: iti poti posta oferta pe un website specializat sau , in cazul in care ai mai multe oferte de cazare, iti poti construi un website propriu. Cazarea in regim hotelier reprezinta o optiune foarte buna pentru a-ti amortiza investitia in domeniul imobiliar dar, ca orice alta afacere, presupune multa munca si dedicatie. Mult succes tuturor!