Panda Update 4.0 : Ce se va intampla in urmatoarele zile?

Acum 2 zile, Matt Cutts, directorul departamentului de Webspam de la Google, a anuntat lansarea unui nou update: Panda Google Panda 4.04.0. Initial numit “Farmer Update”, primul update de acest gen s-a lansat la inceputul lunii februarie, in anul 2011. Acest update isi propune sa elimine site-urile cu un continut de calitate inferioara sau site-urile de tip spam din cadrul rezultatelor de cautare. Penalizarile pentru aceste tipuri de site-uri includ declasarea in cadrul rezultatelor de cautare pentru anumite cuvinte cheie sau chiar ezindexarea completa a site-urilor respective, o “pedeapta” direct proportionala cu “crima” comisa.
A patra generatie de Panda a fost lansata in cursul zilei de ieri si este estimat de catre site-ul searchengineland.com faptul ca acest update va avea impact asupra a 7,5% dintre cautarile din limba engleza. Cautarile din limba romana vor fi de asemenea influentate insa nu se poate estima inca cu siguranta in ce masura.
Dupa multiple update-uri lunare, Panda 4.0 pare a fi o schimbare majora cu toate ca multe surse afirma faptul ca acest update va fi cu mult mai “bland” decat cele de dinaintea sa si ca scopul sau este acela de a fi o fundatie noua pentru viitoarele modificari ale Google Pandaalgoritmului Google.
Asa cum era de asteptat, Panda 4.0 analizeaza in primul rand continutul site-ului. Asadar, un continut duplicat sau irelevant pentru publicul tinta va semnaliza un site ce urmeaza a fi penalizat sau care pur si simplu nu vor urca prea mult in topul rezultatelor de cautare. Insa efectele Panda 4.0, pana in acest moment, nu au fost numai negative. Site-urile cu un continut original si relevant pentru public au fost “premiate” cu un loc fruntas in topul cautarilor si cu un trafic zilnic crescut.
Update-ul Panda 4.0 este insa inca la inceput. Mai multe detalii despre influenta sa asupra diferitelor site-uri le vom avea peste cateva saptamani.