Promoveaza-ti eficient business-ul prin numele site-ului tau!

Un nume de domeniu se refera la numele pe care website-ul tau il va avea in link. De exemplu www.fozo.ro are ca si nume de domeniu „Fozo.ro”. Poate parea simplu: poti pune numele companiei tale, nu? Dar ce se intampla daca acela nu este valabil? Ar putea fi o idee mai buna sa utilizezi numele produsului? Dar daca comercializezi mai multe? Ce alegi? Numele domeniului trebuie in primul rand ales astfel incat utilizatorii sa il poata gasi cu usurinta.

Alegerea unui nume de domeniu este printre primele probleme cu care te confrunti atunci cand decizi sa-ti creezi un site web. Alegerea unui nume de domeniu este o decizie ce ar putea influenta deciziv succesul unei campanii de marketing online, promovare Google sau optimizare SEO. Dar aceastea sunt elemente de strategie, ce apartin specialistilor in marketing sau SEO. Adreaseaza-te echipei Fozo.ro pentru o solutie ce se va dovedi eficienta si acum dar si in viitor!

Numele de domeniu trebui totusi sa aiba doua caracteristici esentiale. Tebuie sa fie simplu si usor de memorat dar, in acelasi timp, si relevant. Optarea pentru un nume de domeniu usor de tinut minte va ajuta vizitatorul sa il identifice cu usurinta, fie ca este vorba de o carte de vizita sau de o prezentare online elaborata. El nu trebuie sa fie greu de pronuntat sau de inteles! Iti vei dori ca posibilii clienti sa poata sa impartaseasca site-ul tau si cu alte persoane!

Echipa Fozo.ro te poate ajuta in gasirea unui nume de domeniu potrivit nevoilor companiei tale! Apeleaza la echipa Fozo.ro pentru a-ti oferi cele mai eficiente si productive solutii! Te invitam in continuare sa citesti cateva dintre povestile noastre de succes!

Numele unui site trebuie sa fie unul sonor, unul usor de retiunut si pronuntat mai ales daca decizi sa-ti construiesti un site international (.com). In acest caz, cea mai buna alegere este intotdeauna neautra. Un termen care nu simbolizeaza neaparat ceva, tocmai pentru ca persoanele ce nu vorbesc limba ta, nu vor reusi sa inteleaga. Sa luam exemplele marilor companii: “Google”, “Yahoo”, “Bing”.

Atunci cand esti in cautarea unui nume de domeniu, insa nu ai vrea sa fie un cuvant fara semnificatie, poti opta asemeni noua pentru un cuvant care, ca si sonoritate, este pronuntat la fel sau similar in multe alte limbi. Asfel, multi oameni vorbitori de limbi diferite, vor putea intelege instinctiv semnificatia si il vor putea pronunta si retine mai usor.

Un site special construit pentru asistenta si vanzarea domeniilor de Internet avea nevoie de un nume de domeniu sugestiv si, in acelasi timp, un nume usor de retinut si asocia cu profilul site-ului. De aceea, echipa Fozo.ro a conceput numele “domenio.ro”.

Crearea unui nume de domeniu pentru un site ce comercializeaza materiale publicitare poate fi dificila. Insa odata ce site-ul are un anume concept, in cazul de fata un catalog de produse, numele a venit de la sine. Odata gasit conceptul intregului site, numele de domeniu ales a fost “adcatalog.ro”.

Un tanar bucatar a decis sa-si impartaseasca cunostintele si ideile cu alte persoane pasionate de gastronomie. Atunci cand doresti sa gatesti ceva delicios dar nu ai nicio idee, este bine sa ai la cine apela. Tocmai de aceea, am decis ca numele de domeniu sa fie “bucatarulderezerva.ro”. Un site la care poti apela oricand ai nevoie!

Un nume de domeniu pentru un site ce comercializeaza produse publicitare insa doar in format print trebuie sa fie sugestiv mai ales pentru faptul ca vorbim despre un serviciu extrem de nisat. Pasiunea pentru advertising si pentru publicitatea print a fost asadar tradusa in numele de domeniu “iloveprint.ro”.

“Ilovepromo.ro” este un nume de domeniu conceput pentru un site ce comercializeaza produse promotionale in cadrul campaniilor de publicitate. Numele incorporeaza astfel natura serviciilor oferite dar si pasiunea pentru advertising.

Acest nume de domeniu a fost conceput pentru un site special gandit pentru publicarea anunturilor auto: vanzari, schimburi, cumparari, etc. Numele “autopost.ro” incorporeaza termenul “auto” pentru a sugera natura anunturilor si termenul “post” pentru a informa rapid cititorul cu privire la utilitatea site-ului.

Numele de domeniu al unui site de specialitate trebuie sa poata sugera rapid si simplu natura site-ului. Astfel, atunci cand ne gandim la un site specializat pe informatii despre botanica, gradinarit, plantatii si nu numai, ne gandim la “botania.ro”. O lume a informatiilor din domeniul botanicii!

Ideea numelui de domeniu “fotomotel.ro” a venit de la urmatorul concept: un loc in care utilizatorii isi pot “gazdui” fotografiile preferate, un loc in care pot vizualiza galerii intregi de imagini. Astfel, am dorit sa subliniem ideea acestui loc prin cuvantul “motel” si, in acelasi timp, sa scoatem in evidenta natura site-ului: “foto”.

Am ales “gomo.ro” pentru un site ce ofera servicii web pentru realizarea site-urilor special pentru telefoanele mobile. Am ales nume datorita faptului ca este exterm de sugestiv, lucru necesar atunci cand serviciile sunt foarte nisate. O prescurtare a expresiei “go mobile!”, domeniul “gomo.ro” sugereaza natura serviciilor si, totodata, progresul tehnlogiei.

Exista o multime de site-uri si bloguri ce prezinta stiri despre lumea politica. Insa site-ul acesta este unul staric, unul ce prezinta intr-o forma amuzanta lumea politica de astazi. Facand astfel o paralela cu Bucurestiul interbelic al lui Caragiale, am numit intr-un mod sugestiv site-ul: “politichia.ro”

Am ales o denumire extrem de sugestiva pentru un nume de domeniu al unui site ce publica stiri si noutati despre lumea modei, dar pentru barbati. Pentru ca barbatul modern, cel interesat de moda si tendinte, este mereu aranjat, am ales numele de domeniu “4ace.ro”

Site-uri de stiri mondene exista deja pe Internet. Asadar, cum ne-am putea diferentia de competitie in acest caz? Printr-un concept creativ. In acest caz, am pornit de la ideea ca discutiile despre “monden “ in general au loc la intr-un loc intim, intr-o cafenea. Obtinand astfel sentimentul de “secret” sau “intimitate”, am creat numele “mondencafe.ro”.

Acest site isi propunea sa comercializeze produse pentru copii. De la jucarii, la imbracaminte si alte obiecte necesare. De aceea, denumirea site-ului trebuie sa sublinieze eficient domeniul de activitate si, mai ales, cui anume se adreseaza aceste produse. Astfel, am ajuns la denumirea “picolino.ro”.

Acest site se adreseaza in primul rand femeilor. Este un site de stiri, informatii, articole, toate subiecte de interes pentru femei. Este un loc in care femeile pot comunica intre ele pe diverse teme, isi pot oferi sfaturi, etc. Asadar, am optat pentru o expresie care, de cele mai multe ori, denota o femeie puternica si inteligenta: “ subpapuc.ro”.

Un site special gandit pentru a inlocui masivele dictionare. Un site unde poti gasi orice termen, orice expresie in doar cateva secunde. Toate informatiile de care ai putea avea nevoie sunt doar la un click distanta pe un site suficient de mare incat sa cuprinda toti termenii limbii romane. Si tocmai din acest motiv, am ales numele “tdex.ro” : un dictionar atat de cuprinzator si de mare incat l-am asociat celui mai feroce dinozaur: T-Rex!

Acest site a fost special gandit pentru a se adresa copiilor mici. Povesti, jocuri si multe alte distractii pentru cei mici. De aceea, am optat pentru un cuvant care sa poata caracteriza copiii mici, care sa poata sugera inca de la inceput cui anume i se adreseaza. Am optata astfel pentru “zgubiliu.ro”.

Acest site se adreseaza persoanelor ce doresc sa cumpere carti direct online. Un site asemeni unei imense biblioteci, un site in care oamenii pot gasi si cumpara cartile preferate, povestile si informatiile din orice domeniu si pe gustul tuturor. Asadar am decis sa imbinam numele unui celebru personaj literar si termenul “books” ( carti).

Acest site reprezinta versiunea digitala a unei reviste sau a unui ziar de afaceri. Tot ceea ce ai dori sa afli din acest domeniu poti gasi aici: stiri, noutati, interviuri, studii de caz. Am decis asadar sa denumim acest site “bizmag.ro” tocmai datorita profilului business si a naturii sale informationale.

Necesitatea unui site unde angajatorii pot intra in legatura cu posibilii angajati, cu persoanele ce vor sa aplice pentru un anumit job este din ce in ce mai mare. Procesele de recrutare sunt din ce in ce mai minutioase iar candidatii din ce in ce mai numerosi. Astfel din necesitatea unui canal direct de comunicare online, a fost infiintat “jobplaza.ro”.

Acest nume de domeniu a fost conceput pentru un site ce prezenta informatii de natura zodiacala, spirituala. Acest site se incadra in domeniul site-urilor ce prezinta informatii de spiritualitate, superstitii, New Age. Si ce reprezinta mai clar imbinarea dintre stiinta si spiritualitate decat alchimia? De aceea, am ales sa numim acest site “alchimista.ro”.


Alegerea unui nume de domeniu este printre primele probleme cu care te confrunti atunci cand decizi sa-ti creezi un site web. Alegerea unui nume de domeniu este o decizie ce ar putea influenta deciziv succesul unei campanii de marketing online, promovare Googel sau optimizare SEO. Dar aceastea sunt elemente de strategie, ce apartin specialistilor in marketing sau SEO. Adreaseaza-te echipei Fozo.ro pentru o solutie ce se va doveni eficienta si acum dar si in viitor!

Numele de domeniu trebuie totusi sa aiba doua caracteristici esentiale. Tebuie sa fie simplu si usor de memorat dar, in acelasi timp, si relevant. Optarea pentru un nume de domeniu usor de tinut minte va ajuta vizitatorul sa il identifice cu usurinta, fie ca este vorba de o carte de vizita sau de o prezentare online elaborata. El nu trebuie sa fie greu de pronuntat sau de inteles! Iti vei dori ca posibilii clienti sa poata sa impartaseasca site-ul tau si cu alte persoane!

Echipa Fozo.ro te poate ajuta in gasirea unui nume de domeniu potrivit nevoilor companiei tale! Apeleaza la echipa Fozo.ro pentru a-ti oferi cele mai eficiente si productive solutii!

Porneste acum afacerea ta online! La doar 29RON+Tva/luna

Echipa Fozo.ro este aici pentru a te ajuta!