19 April 2013
Category:
Branding
Comments: 1

Social Media – o strategie de branding si optimizare website

Dezvoltarea platformelor de social media din ultimii cativa ani ne-a influentat puternic atat viata personala, cat si cea profesionala. Pana la urma, daca ne gandim ca aproape 91% dintre persoanele ce utilizeaza Internetul au de asemenea conturi pe platformele de socializare, ne dam cu usurinta seama de importanta acestora. Aproape un sfert din totalul de timp petrecut online este pe canalele de socializare. In momentul de fata, sunt peste 800 de milioane de utilizatorii de Facebook si aproape 50% dintre acestia acceseaza Optimizare websiteFacebook-ul cel putin o data pe zi.

De ce este Social Media un factor relevant pentru mine?

Motivatia principala in acest caz este brandul. Nu conteaza daca esti un blogger part-time, un business mic sau sau o corporatie multinationala. Detii un brand. Si daca iti doresti sa il dezvolti si sa il promovezi, nu poti ignora canalele de social media. Website-ul sau blogul tau are nevoie de notorietate. O strategie de promovare bazata pe branding si optimizare website este exact lucrul de care ai nevoie!

Mai mult decat atat, peste jumatate din persoanele ce utilizeaza social media urmaresc activitatea unui brand. Chiar 56% dintre consumatori recunosc ca vor oferi mai degraba un testimonial sau o recomandare in social media decat in cadrul unei o alte platforma de comunicare. Este adevarat – jumatate dintre posibilii tai consumatori asteapta ca brandul sa existe si in social media si, mai mult decat atat, sunt gata sa iti promoveze afacerea mai departe.

 

Sunt foarte multe motive pentru care ar trebui sa incepi sa te promovezi in cadrul Social Media. Gasesti mai jos cateva motive-cheie pe care sa le iei in considerare.

Toata lumea o face!

Adevarul este ca social media a devenit o parte important a vietii noastre, un factor ce ne influenteaza puternic deciziile si afinitatile. Social Media a jucat un rol important in felul in care oamenii interactioneaza unii cu altii si este o platforma care, in momentul de fata, este in plina dezvoltare si se bucura de atentia tuturor posibililor tai consumatori.

Oamenilor le place Branding-ul!

Aceasta este pur si simplu realitatea: oamenilor le place sa ia parte la actiunile unui business care desfasoara un proces de branding. Studiile au demonstrat faptul ca consumaorii sunt mult mai predispusi sa cumpere de la un business ce detina o pagina de Facebook activa in detrimentul uneia ce nu are o prezenta puternica in mediul online. Motivul? Credibilitate, interactiune directa, disponibilitate.

Distanteaza-te de “exemplele negative” !

Internetul de dezvolta pe zi ce trece, transformandu-se in binecunoscuta “padure” ce contine si “uscaciunile” ei. Exemplele negative sunt pretutindeni pe Internet asa ca incerca sa eviti asocierea cu acestea! O metoda este prin dezvoltarea unei comunitati in jurul brandului tau. Nu este intr-adevar o solutie imediat, insa e solutia de durata, ce va oferi putere si credibilitate afacerii tale. Si pana la urma, asta iti si doresti, nu?

Optimizare WebsiteComunitatea inseamna totul!

Tot ce se intampla in mediul online, din punct de vedere profesional, are ca obiectiv crearea unui “grup de sustinere” pentru afaceri. Oamenilor le place sa simta ca sunt implicati in ceva, intr-un anume grup sau intr-o activitate, fie ea si de sustinere. Puterea unei comunitati este un instrument de branding extraordinar de puternic iar efectele sale sunt intr-adevar uimitoare, atat in mediul online cat si in cel offline!

 

Social Media s-a dovedit a fi o modalitatea exceptionala de a cultiva si promova brandul afacerilor dar si de optimizare website din punct de vedere SEO. Daca afacerea ta nu se afla inca in Social Media, trebuie sa stii ca ai nevoie de o strategie foarte bine pusa la punct, de creativitate, pasiune si multa perseverenta. Fozo.ro te poate ajuta cu campanii, pagini de afaceri, strategii si design! Incepe si tu sa construiesti un brand puternic si durabil pentru afacerea ta!

One response on “Social Media – o strategie de branding si optimizare website

  1. costinel says:

    In materie de social media Facebook domina piata insa multe bloguri au si alte surse de trafic consistente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *